2013-03-01 13:52Pressemelding

Stor europeisk lansering av Milwaukee M12 FUEL™ i Lisboa

null

Milwaukee fortsetter å revolusjonere batteridrevne elverktøy med lanseringen av M12 FUEL™ - markedets første kompakte 12 volt system med børsteløse motorer. Den nye børsteløse serien kommer i kjølevannet av fjorårets suksessfulle M18 FUEL™ lansering og har som mål å levere høy kraft og lav vekt i kompakt format.

"Nå setter vi Milwaukee’s børsteløse FUEL™-teknologi i våre kompakte 12 volt skrumaskiner. Etter suksessen med M18 FUEL™ vet vi at mange kunder har ventet på nettopp dette. Med M12 FUEL™ er vi igjen først på markedet, og fortsetter med å lede utviklingen på batteridrevet elverktøy”, sier Thomas Jacobsson, adm. direktør i Techtronic Industries Norge AS.


M12 ™ FUEL ble lansert med brask og bram på Marriott Hotell i den portugisiske hovedstaden Lisboa i begynnelsen av februar. Milwaukee hadde invitert mer enn 500 forhandlere fra hele Europa til produktlansering. Her fikk alle mulighet til å se og teste det nye verktøyet.

En av de norske deltagerne var Thomas Rognstad fra XL Bygg Asker Trelast.
Etter å ha testet M12 FUEL™ var han ikke i  tvil om  at dem nye serien vil falle i smak blant kundene:

«Jeg er overbevist om at M12 FUEL vil bli en suksess. M12 FUEL har et enestående forhold mellom ytelse og vekt og en kraft som er helt ekstrem. Muligheten til å regulere styrken på kraftige skrumaskiner med Drive Control funksjonen er et godt salgsargument.
Jeg tror ikke kundene er kjent med børsteløs teknologi enda, men det blir vår jobb som forhandlere og for Milwaukee som leverandør å opplyse om hvilke fordeler den har»

Den nye M12 ™ FUEL serien består av en M12 CD skrutrekker, en M12 CDD bor/skrutrekker, en M12 CPD slagbormaskin, en M12 CID slagskrutrekker og to M12 CIW muttertrekkere. Alle maskiner har 3 banebrytende Milwaukee FUEL ™-teknologier integrert, noe som resulterer i opptil 10x lengre motorlevetid, 2x mer kraft og 50% lengre driftstid. Bor-/skrutrekkere og slagbormaskinen er også bransjens første maskiner i kompaktklassen med 13 mm chuck, noe som betyr at de kan utfordre maskiner i de høyere voltklasser. Slagskrutrekkeren og de to muttertrekkerne er alle utstyrt med  2-trinns momentkontroll for optimal tilpasning til arbeidsoppgaven.

Som leder i utviklingen av batteridrevne verktøy har Milwaukee kombinert sin eksklusive POWERSTATE™ børsteløse motor, REDLITHIUM-ION™ batteri og REDLINK PLUS™ elektronikk for å levere de nye 12 volt skruemaskinene, som kan utkonkurrere mange kompakte 18 volt maskiner på markedet i dag.

Den nye POWERSTATE™ børsteløse motoren er sterkere, har lengre levetid og konverterer energi til kraft og moment mer effektivt enn konvensjonelle maskiner. POWERSTATE™ motoren er designet, utviklet og produsert av Milwaukee alene. Den leverer et dreiemoment på opp til 37 Nm med 1,5 Ah REDLITHIUM-ION™ batteri og opp til 1700 o/min. Med et 3,0 Ah REDLITHIUM-ION™ batteri leverer maskinen hele 44 Nm, noe som er banebrytende for en skrumaskin i kompaktklassen. Motoren er dessuten støysvak, utvikler mindre varme og leverer mange års vedlikeholdelsesfri drift. 

Milwaukees REDLITHIUM-ION ™ 1,5 Ah og 3,0 Ah batterier gir opp til 50% lengre levetid, 20% mer kraft og tåler 2x så mange oppladinger som standard Lithium-Ion batterier. REDLITHIUM-ION ™ leverer den beste ytelsen i sin klasse under ekstreme arbeidsforhold. Det robuste batteriet gir konstant kraft uten minneeffekt, utvikler mindre varme og fungerer og feilfritt helt ned til -18 ° C.

REDLINK PLUS ™ er verdens mest avanserte elektronikksystem for batteridrevne elverktøy. Elektronikken maksimerer ytelsen og beskytter både batteri og maskin mot ekstreme påkjenninger. REDLINK Plus ™ elektronikk er ryggraden i maskinen som hele tiden sørger for full kommunikasjon mellom de ulike komponentene og overvåker kontinuerlig det interne nettverket for å opprettholde optimal ytelse.

Milwaukee M12 FUEL ™ er en del av den stadig voksende Milwaukee M12 ™ system med mer enn 40 forskjellige verktøy, alle drevet av de samme 1,5 Ah og 3,0 Ah REDLITHIUM-ION ™ batterier.

M12 ™ FUEL serien er tilgjengelig fra forhandlere av Milwaukee elverktøy fra begynnelsen av mars.

Mer informasjon

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte Magnus Karlsson på

tlf. (+46) 705 43 95 71 eller e-post: magnus.karlsson@tti-emea.com.

Finn nærmeste Milwaukee-forhandler ved å kontakte kundeservice på telefon 800 124 93. Mer informasjon om Milwaukees produkter finner du på www.milwaukeetool.no.

Om Milwaukee

For nesten 90 år siden ble det første Milwaukee-verktøyet laget i Wisconsin i USA. Siden da har Milwaukee fokusert på én visjon: å produsere de beste og mest slitesterke elektriske verktøyene til profesjonelle brukere. I dag er Milwaukee et navn som forbindes med produkter av den høyeste kvalitet, lengste levetid og største pålitelighet som kan kjøpes for penger.
Hos Milwaukee er heavy duty mer enn en del av et motto. Det er et løfte om å tilby det beste til profesjonelle brukere. Milwaukees ingeniører skaper ikke bare verktøy. De skaper verktøy som løser oppgaven bedre, raskere, sikrere og mer pålitelig. Verktøy som aldri svikter deg. Verktøy som står distansen ut.


Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.


Om AEG

Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.