2017-11-13 08:04Pressemelding

SIKKERHET FØRST! NYE MILWAUKEE® KABELKUTTERE FOR RASKE, SIKRE OG ENKLE KUTT

null

Milwaukee lanserer to nye M18™ FORCE LOGIC™ ONE-KEY™ hydrauliske kabelkuttere. Kabelkutteren M18 HCC45 og den fjernstyrte underjordiske kabelkutteren M18 HCC75R. Begge kabelkutterne hører hjemme i M18™-systemet, som nå består av over 100 batteridrevne verktøy som alle bruker samme batteri.

DEN NYE UNDERJORDISKE KABELKUTTEREN LEVERES MED FJERNKONTROLL SOM GJØR AT LINJEMONTØRER KAN STÅ LENGER UNNA NÅR KUTTET UTFØRES, OG TILBYR EN SMARTERE OG SIKRERE METODE FOR Å FJERNKUTTE KABLER PÅ OPPTIL 75 MM.

«På grunn av de potensielle farene knyttet til elektriske kraftledninger, kan linjemontører nå kutte kabler på avstand og unngå høyspenningsfare. Tidligere har linjemontører bl.a. brukt hydrauliske pumper for å utføre kritiske kutt, men slike metoder har likevel krevd en fysisk forbindelse mellom montøren og kuttområdet, sier Tobias Jönsson, Junior Trade Product Manager hos Milwaukee®. «Vi er stolte over å introdusere den mest teknisk avanserte underjordiske kutteren og skape en sikrere kutteprosess for linjemontører», sier Tobias.

Via fjernkontrollen kan linjemontører kommunisere med sin M18™ FORCE LOGIC™ hydrauliske underjordiske kutter via Bluetooth® og foreta kutt. En indikatorlampe på den trådløse fjernkontrollen varsler brukeren umiddelbart når verktøyet har utført kuttet. Fjernkontrollen er utelukkende koblet til kabelkutteren, noe som eliminerer muligheten for at andre enheter kan koble seg til verktøyet og utilsiktet aktivere et kutt. Ved hjelp av en bryter på baksiden av verktøyet kan brukeren enkelt veksle mellom fjernstyrt modus og manuell modus.

Linjemontører trenger et verktøy som kan innstilles, kutte og raskt gjøres klart for neste kutt. Et håndtak og en opphengskrok gir enkelt feste i tunneler og mannhull. Ved å innstille håndtaket på toppen av verktøyet kan brukerne utføre kutt med håndleddet i en nøytral posisjon, noe som gir bedre arbeidsstilling og reduserer muskelbelastning.

Med opptil 60 % raskere kutt enn konkurrentene er den nye fjernstyrte M18™ FORCE LOGIC™ hydrauliske underjordiske kabelkutter også den raskeste kabelkutteren i sin klasse.

M18 HCC45 hydraulisk kabelkutter

Milwaukee lanserer også den nye M18™ FORCE LOGIC™ hydrauliske kabelkutteren M18 HCC45. Det er den raskeste kabelkutteren i markedet og kutter ACSR- og ACSS-kabler på opptil 44 mm. Utstyrt med et M18™ REDLITHIUM-ION™ 5,0 Ah-batteri kan verktøyet utføre over 200 kutt på én oppladning.

«Håndholdte verktøy legger belastning på kroppen og er vanskelige å bruke. Trådløse kabelkuttere er store, utfordrende å justere, og har et kuttehode som kan være svært vanskelig å lukke rundt ledningen ved midtspennskutt. Dette krever en trehånds operasjon», sier Tobias Jönsson, Junior Trade Product Manager hos Milwaukee®. «Vår selvlåsende konstruksjon gjør det mulig for brukerne å åpne kjeven med bare én hånd, noe som gir enklere justering direkte på kabelen. Ved midtspennskutt lukker kabelen automatisk kjeven slik at brukeren ikke trenger å bruke tapper eller slite med å nå frem. Gjennom fullstendig balanse gir denne nye løsningen den beste kontrollen for linjemontører», sier Tobias.

En del av ONE-KEY™

Begge de nye kabelkutterne er problemløsere som er kompatible med den digitale plattformen, ONE-KEY™, der brukeren kan synkronisere verktøyet trådløst med mobiltelefonen eller datamaskinen. Brukerne kan ha full kontroll over verktøybeholdningen, inkludert sporing av hvor manglende verktøy befinner seg, og mottar varsel når tapt verktøy blir funnet. Videre hjelper ONE-KEY™ deg med å holde øye med verktøyets bruks- og serviceintervaller for å maksimere driftstid og ha kontroll på verktøybeholdningen. ONE-KEY™-appen kan lastes ned kostnadfritt i Google Play og Apple App Store.

Spesifikasjoner

M18™ FORCE LOGIC™ hydraulisk underjordisk kabelkutter med fjernkontroll (M18 HCC75R-502C)

 • Skjærekraft: 77,8 kN
 • Maks skjærediameter: 75 mm
 • Kuttetid: <12 s
 • Vekt med batteri: 7,9 kg

 • Fås også uten fjernkontroll, M18 HCC75-502CM18™ FORCE LOGIC™ hydraulisk kabelkutter(M18 HCC45-522C)

 • Skjærekraft: 77,8 kN
 • Maks skjærediameter: 44 mm
 • Kuttetid: <9 s
 • Skjærekapasitet: opptil 1046-AL1/45-ST1A ACSR
 • Vekt med batteri: 6 kg

 • For å finne ut mer om de nye M18 FORCE LOGIC™ hydrauliske kabelkutterne eller for å finne nærmeste butikk, besøk www.milwaukeetool.no

  OM MILWAUKEE®

  For over 90 år siden ble det første Milwaukee-verktøyet laget i Wisconsin, USA. Siden har Milwaukee fokusert på én ting: å produsere det beste og mest slitesterke verktøyet for profesjonelle brukere. I dag er Milwaukees navn assosiert med produkter av høyeste kvalitet, lengste levetid og høyeste pålitelighet som er tilgjengelig.

  Hos Milwaukee er heavy duty mer enn bare en del av slagordet. Det er et løfte om å tilby profesjonelle brukere det beste. Milwaukees ingeniører konstruerer ikke bare verktøy. De konstruerer verktøy som løser oppgaven bedre, raskere, sikrere og mer pålitelig.

  Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.


  Om AEG

  Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.