2015-09-18 10:46Pressemelding

Si farvel til kullbørstene! Den børsteløse teknologien har ankommet og tar gjør-det-selv-markedet med storm!

null

De beste gjør-det-selv-verktøyene har akkurat blitt en hel del bedre! Ryobi ONE+ serien har alltid gjort det til en æressak å produsere markedets beste og mest innovative verktøy, og siste skudd på stammen er to nye BRUSHLESS maskiner, én bor/skrutrekker og én slagbormaskin som begge hever nivået markant!

Børsteløs teknologi er et gigantisk gjennombrudd for elverktøy, som nå også gavner gjør-det-selv-markedet:

 • Opp til 40% lengre driftstid
 • Opp til20% mer kraft
 • Opp til 10x lengre holdbarhet
 • Ryobi’s to nye BRUSHLESS verktøy –leverer begge en kraft som tidligere var uhørt på gjør-det-selv-markedet.

  “Vårt globale utviklingsteam av ingeniører har proppet disse maskinene med den nyeste og mest avanserte teknologien som er sett på gjør-det-selv-markedet. Vi er sikre på at våre kunder vil elske dem!" sier Dan Arthurs, europeisk produktsjef for Ryobi.

  Ryobis nye børsteløse maskiner er innovativ teknologi. Det er ikke bare en ny motor, det er en computer som styrer den avanserte elektronikken, den nyeste Lithium + batteriteknologi og en elektronisk kontrollert clutch. Samspillet mellom disse avanserte komponentene gir et verktøy med en sterk og svært betydelig forbedring i ytelse.


  Hvordan det virker

  En BØRSTELØS motor har ingen kullbørster og derfor ingen friksjon som forårsaker energitap. Sammenlignet med en tradisjonell kullmotor er den børsteløse er vrengt og i stedet for børster har den permanente neo-magneter som roterer og skaper den elektriske spenningen som leverer strøm til maskinen.

  Børsteløse motorer er også flinkere til å kvitte seg med varme. Motoren sitter ikke lenger i en lukket metallramme; I stedet motoren i en børsteløs sylinder med rammeløs konstruksjon som har betydelig bedre ventilasjon og kjøling. Kobber (som blir svært varmt) er plassert nærmere ventilasjonen og varmeakkumuler holdes til et strengt minimum.

  I et mer kompakt design med plass til en større vifte, er det lett å se hvorfor motoren drives kaldere og derfor varer vesentlig lenger. Ved økt effektivitet og mindre tap av energi, er det mulig å konstruere en motor som er mye kraftigere, mer holdbar og mer kompakt og til slutt mye mer økonomisk for de seriøse gjør-det-selv folkene

  BRUSHLESS er intelligent teknologi, som fungerer ved å styre motoren elektronisk fremfor mekanisk. Motoren er bygget med permanente neo-magneter som tar mindre plass, men er dobbelt så sterke. Med en BØRSTELØS motor får du bedre ytelse fra en mindre maskin!

  Å skifte til BØRSTELØS motor gir ikke automatisk en bedre og mer effektiv maskin. Motoren, elektronikken og batteriet skal jobbe sammen for å skape det raffinerte systemet som gir ekstra kraft og driftstid som brukerne etterspør.

  Driftstid

  Tradisjonelle motorer fungerer ved at kullbørster fysisk roterer motoren. Dette skaper en masse varme, gnister og friksjon. Kullmotorer taper derfor energi og blir raskere slitt. BRUSHLESS er designet til langt mer enn det!

  Den elektronisk styrte motoren gir enorme fordeler på driftstiden, da bormaskiner automatisk blir optimert til maksimal energi-effektivitet uansett oppgave. Det er her BRUSHLESS maskinene virkelig leverer! Med en BRUSHLESS maskin kan du bore 397 16 mm hull sammenlignet med 276* hull med en tradisjonell maskin - med samme batteri!

  Dette er forklaringen på hvorfor Ryobis BRUSHLESS teknologi er et så markant gjennombrudd for gjør-det-selv-folket!

  *Boring av 16 mmhull i 2” furu (50 mm). Driftstid kan variere etter brukerens teknikk og valg av bor.

  ONE+ Serien

  Med BRUSHLESS tilføyer Ryobi en bor-/skrutrekker og en slagbormaskin til den raskt voksende ONE+ serien, hvor samme batteri passer over 40 hage- og elverktøy. Man kan både velge verktøy både med og uten batteri, hvor samlingen av kvalitetsverktøy kan utvides på en økonomisk fordelaktig måte.

  Spesifikasjoner R18DDBL R18PDBL
  Batteritype (Volt) 18 V 18 V
  Cuck (mm) 13 13
  Dreiemoment (Nm) 60 60
  Hastighet 1. gir (o./min) 0-440 0-440
  Hastighet 2. gir (o/min) 0-1,700 0-1,700
  Borkapasitet i stål (mm) 13 13
  Borkapasitet i tre (mm) 50 50
  Borkapasitet i betong (mm) --- 13
  Slagtall 1. gir (slag/min) --- 0-7,040
  Slagtall 2. gir (slag/min) --- 0-27,200


  For mer informasjon om RYOBI® og mange andre produkter besøk www.ryobitools.no

  Alle RYOBI® produkter leveres med 2 års garanti.

  Mer informasjon

  For mer informasjon kontakt Trade Marketing Manager Fredric Backert på telefon +46 738 20 80 90eller e-mail: fredric.backert@tti-emea.com. For informasjon om nærmeste Ryobi forhandler kontakt kundeservice på tlf. 800 124 93

  Om Ryobi

  Ryobi har i mer enn 40 år vært den ledende produsent av høykvalitetsverktøy til helt rett pris. Ryobi lytter hele tiden til markedets ønsker og har derfor kunne utvikle innovative verktøy med alle ønskede egenskaper. Til profesjonelle håndverkere eller til seriøse “gjør-det-selv”-folk. I verkstedet eller i hagen. Ryobi verktøy vil alltid gi deg valuta for pengene. Ryobi inngår som Homelite og de profesjonelle elverktøymerker AEG og Milwaukee i Techtronic Industries’ brede produktprogram.

  Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.


  Om AEG

  Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.