2011-11-04 15:00Pressemelding

Rå batteridrevet kraft med Pro-Lithium batteriteknologien fra AEG Powertools

null

Siden 1898 har AEG Powertools levert verktøy av høyeste kvalitet til profesjonelle brukere. Nå lanserer de en helt ny generasjon lithium-Ion batteriteknologi; PRO LITHIUM-ION. Den nye batteriserien er 100% bakoverkompatibel med tidligere verktøymodeller og møter den økende etterspørselen etter mer driftstid, ergonomi, levetid og brukervennlighet. Det nye AEG PRO LITHIUM-ION systemet tilbyr optimal ytelse på alle nivåer.

Sammen med lanseringen av den nye batteriteknologien oppdaterer AEG Powertools også sin 12, 14 og 18 volt serie

Alle AEG PRO LITHIUM-ION batterier har innebygd elektronikk som tilbyr profesjonelle brukere trippel beskyttelse:

1, Temperaturbeskyttelse overvåker konstant batteriets temperatur og beskytter automatisk mot overoppheting, noe som resulterer i økt batterilevetid. De nye batteriene drives også ved 20% lavere temperatur enn tidligere og fungerer optimalt helt ned til -18 grader.

2. Overbelastningsvern - For høyt strømforbruk kan permanent skade batteriets celler og dermed redusere batteriets levetid. PRO Lithium-Ion overbelastningsvern slår batteriet av automatisk hvis strømforbruket blir for høyt, men nullstiller samtidig seg selv så det ikke går ut over produktiviteten.

3. Individuell celleovervåkning sørger for at hver eneste celle i batteriet alltid yter sitt maksimale for optimal produktivitet. Celleovervåkningen foregår også under oppladningsprosessen for å unngå at cellene skades.

Batteriene drar også nytte av en kompakt, robust ytre konstruksjon med kraftig gummiering som beskytter elektronikk og battericeller mot støt, fall, slag og andre påkjenninger som forekommer i et tøft arbeidsmiljø. Den robuste metallrammen holder battericellene på plass og tilbyr sammen med cellenes doble punksveisinger forlenget levetid og den profesjonelle beskyttelsen som dagens profesjonelle brukere krever.  

Batteriene har innebygd batteriindikator som viser hvor mye strøm som er tilgjengelig på batteriet og “slide pack” design som med sine nedsenkede kontakter minimerer sjansen for kortslutning under oppbevaring og transport.

Batteribeskyttelse er stikkordet for den nye PRO LITHIUM-ION serien.
Den nye batteriladeren analyserer batterienes status og temperatur og begynner lading kun når det er trygt. Dette er med på å forlenge batterienes levetid. Innebygde LED lys viser ladestatus og varsler om potensielle problemer.  

  

AEG’s 18 volt serie inneholder 7 verktøy; en ny kompakt SDS Plus kombihammer som er ideell til boring i betong opp til 24 mm. En ny batteridrevet sirkelsag som leverer hele 5 000 o/min. Ultrakompakt bor/skrutrekker som kun er 186 mm lang. Den enste batteridrevne bajonettsagen på markedet med pendelfunksjon. Kraftig slagbormaskin for jobbene som krever høyt dreiemoment og en ultrakompakt slagskrutrekker som kun er 145 mm lang.

De fleste verktøy i 18 volt serien er utstyrt med LED lys med praktisk ekstra bryter som gjør at man kan lyse opp arbeidsområdet også før man begynner å jobbe. Maskinene leveres også med AEG’s Pro Lithium teknologi med overbelastningsvern for beste holdbarhet og levetid.

AEG’s 14 volt serie består av en kompakt bor/skrutrekker og en slagbormaskin som har den perfekte kombinasjonen mellom ergonomi, komfort og kraft. I både 18 og 14 volt serien kan brukeren velge mellom 3.0 Ah batterier som leverer maksimal driftstid og kraft og 1.5 Ah batterier som gir lav vekt og et mer kompakt verktøy.

AEG’s 12 volt serie inneholder en ny versjon av den populære og ultrakompakte 2-girs bor/skrutrekkeren i sub compact klassen i tillegg til en like kompakt slagskrutrekker og et multiverktøy med utskiftbare hoder.

Alle verktøy leveres med AEG’s Pro Lithium batteriteknologi med overbelastningsvern for beste holdbarhet og levetid. Maskinene har også fått ny design og et komfortabelt microteksturgrep for optimal brukervennlighet.   

Les mer om den nye batteriserien her:

http://www.prolithium.aeg-powertools.com/index/page/lang/no/p/1

Pro Lithium brosjyre:

http://www.aeg-powertools.no/ePaper/AEG/Promotions/NO/AEGProLithiumNorway/ECatalogue.html#page=1

Alle verktøy fra AEG Powertools omfattes av 3 års garanti.

Mer informasjon

For ytterligere informasjon, kontakt Magnus Karlsson på telefon (+46) 705 43 95 71 eller på e-post magnus.karlsson@tti-emea.com. For informasjon om nærmeste AEG-forhandler, kontakt kundeservice på telefon 800 124 93. For mer informasjon om AEGs produkter, se www.aeg-powertools.no.


Om AEG Powertools

AEGs elverktøy er fremstilt med tanke på profesjonelle håndverkere som verdsetter verktøy av høy kvalitet med suveren brukervennlighet og holdbarhet. Med andre ord: verktøy som gjør arbeidsdagen din enklere.


Om AEG

Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.