2018-04-25 09:04Pressemelding

MUTTERTREKKER MED STOR KRAFT OG INNEBYGGET SPORING

null

Muttertrekkere trenger ikke lenger luftslange eller nettstrøm for maksimal ytelse, driftstid og holdbarhet. Milwaukee® introduserer neste generasjon M18 FUEL™ muttertrekker, med børsteløs motor og full ONE-KEY-funksjonalitet. En komplett, trådløs erstatning for luftdrevne og nettdrevne maskiner.

Den kompakte M18 FUELmuttertrekkeren yter opptil 2034 Nm, og er en av de aller kraftigste i bransjen. ONE-KEYgir en unik oversikt og full kontroll. Det har aldri vært så enkelt å sette presise, repeterbare dreiemoment-verdier. Det sparer tid og sikrer mot skade på materialer.

– I 2013 introduserte vi vår første generasjon FUEL™ muttertrekkere. Det var de første batteridrevne maskinene som kunne erstatte nettdrevne maskiner og de fleste luftverktøy. Enkelte oppgaver krevde fortsatt trykkverktøy. For eksempel fastrustede bolter. Med den nye generasjonen M18 FUEL™ muttertrekkere kan brukerne endelig legge slanger og ledninger bort én gang for alle, sier Tobias Jönsson, produktsjef hos Milwaukee.

ONE-KEYgir brukerne tilgang til viktige muligheter for å tilpasse, spore og håndtere sine nye muttertrekkere. ONE-KEYverktøystyring gir brukerne tilgang til en rekke forhåndsdefinerte innstillinger:Stor kraft må kontrolleres. Med ny teknologi har bedre kontroll over muttertrekkerens ytelser blitt både mer nødvendig og mer tilgjengelig.

Ikke alle brukere har behov for maksimalt dreiemoment til enhver tid. På den annen side vil de fleste ha best mulig kontroll over verktøyets effekt, for å stole på det i jobben.

– Med M18 FUEL™ ONE-KEY™ muttertrekkere gir vi brukerne full kontroll over verktøyets effekt. Forhåndsdefinerte, bruksspesifikke innstillinger gjør at brukere kan jobbe raskere og mer produktivt. Disse fordelene gir en helt ny opplevelse, sier Jönsson.

Egendefinert tiltrekk

 • Regulerer omdreiningstallet for å gi bedre kontroll ved avanserte festeoppgaver. Regulerer dreiemomentet og omdreiningstallene for å oppnå repeterbare resultater på ofte brukte bruksområder.

Hjulmuttermodus

 • Lar brukeren velge mellom to ulike momentinnstillinger som vil levere repeterbar utgangseffekt ved bruk på hjulmuttere og -bolter. Optimal kontroll over endelig dreiemoment gjennom en kalibrert momentnøkkel.

Betongankermodus

 • I betongankermodus vil verktøyet automatisk slås av når ankeret er plassert. Gir mindre fare for ødelagte ankre og skadet betong.

Brukerne kan gjennom ONE-KEY-appen på sin mobiltelefon opprette sin egen profil. Med et trykk på en knapp på verktøyet kan man etterpå enkelt gå frem og tilbake mellom lagrede profiler, uten å gå via appen.

Dermed kan hver oppgave utføres med de mest nøyaktige og produktive innstillingene. Appen gir også tilgang til oppsett for vanlige bruksområder og materialer.Når verktøyet er innstilt, er ikke telefonen lenger nødvendig før det skal gjøres endringer.

ONE-KEYIntegrated Tool Tracking-funksjonen gjør at brukerne kan se hvor muttertrekkeren befant seg sist den ble "observert" av en mobiltelefon med appen installert. Sporingen opplyser også når denne observasjonen fant sted.

Loggen over plasseringer blir oppdatert hver gang en enhet med ONE-KEY™ -appen kommer innenfor en avstand på 30 meter fra verktøyet. Systemet gjør at brukeren raskt kan finne igjen verktøy. Jo flere medarbeidere som bruker appen, jo større blir nytten av denne sporingen.

Integrated Tool Security gir et ekstra lag med beskyttelse for å forhindre tyveri og tukling. Med forenklet verktøy- og utstyrshåndteringhar brukerne også ett samlet sted å ha oversikt over muttertrekkere og alt annet verktøy og utstyr.

Det blir enklere å holde detaljert oversikt over alle beholdninger for enkelt å lage budsjett og styre innkjøp.

De nye M18 FUEL™ ONE-KEY™-muttertrekkerne er fullt kompatible med hele M18™-serien, som nå inneholder over 120 verktøy.


Spesifikasjoner:

M18 FUELONE-KEY½muttertrekker m. låsestift (M18 ONEFHIWP12-502X)

 • 1017 Nm tiltrekkingsmoment
 • 1491 Nm løsrivelsesmoment
 • Turtall: 0–1800 o/min
 • Frekvens: 0–2400 slag/min
 • DRIVE CONTROL™: Ja, 4 modi
 • Lengde: 206 mm
 • Vekt med 5,0 Ah-batteri: 3,2 kg

Inkludert 2 stk. M18REDLITHIUM-ION5,0 Ah-batterier, lader og HD Box-koffert.

* Leveres også uten batterier og lader (M18 ONEFHIWP12-0X)


M18 FUELONE-KEY½muttertrekker m. friksjonsring (M18 ONEFHIWF12-502X)

 • 1356 Nm tiltrekkingsmoment
 • 1898 Nm løsrivelsesmoment
 • Turtall: 0–1750 o/min
 • Frekvens: 0–2100 slag/min
 • DRIVE CONTROL™: Ja, 4 modi
 • Lengde: 213 mm
 • Vekt med 5,0 Ah-batteri: 3,3 kg

Inkludert 2 stk. M18REDLITHIUM-ION5,0 Ah-batterier, lader og HD Box-koffert.

* Leveres også uten batterier og lader (M18 ONEFHIWF12-0X)


M18 FUELONE-KEY3/4muttertrekker m. friksjonsring (M18 ONEFHIWF34-502X)

 • 1627 Nm tiltrekkingsmoment
 • 2034 Nm løsrivelsesmoment
 • Turtall: 0–1800 o/min
 • Frekvens: 0–2400 slag/min
 • Lengde: 218 mm
 • Vekt med 5,0 Ah-batteri: 3,3 kg

Inkludert 2 stk. M18REDLITHIUM-ION5,0 Ah-batterier, lader og HD Box-koffert.

* Leveres også uten batterier og lader (M18 ONEFHIWF34-0X)


Se en video som viser bruken av de nye M18 FUELmuttertrekkerne med ONE-KEYeller finn din nærmeste butikk på www.milwaukeetool.no

OM MILWAUKEE®

For over 90 år siden ble det første Milwaukee-verktøyet laget i Wisconsin, USA. Siden har Milwaukee fokusert på én ting: å produsere det beste og mest slitesterke verktøyet for profesjonelle brukere. I dag er Milwaukees navn forbundet med produkter av høy kvalitet, lang levetid og høy pålitelighet.

Hos Milwaukee er heavy duty mer enn bare en del av slagordet. Det er et løfte om å tilby det beste til profesjonelle brukere. Milwaukees ingeniører utvikler ikke bare verktøy. De utvikler verktøy som løser oppgaven bedre, raskere, sikrere og mer pålitelig.


Om AEG

Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.