2018-09-10 15:27Pressemelding

MER KRAFT OG HASTIGHET I EN MINDRE PAKKE

null

Milwaukee® er stolte av å kunngjøre det neste gjennombruddet i M18 FUEL™-systemet med introduksjonen av en ny M18 FUEL™ bor/skrutrekker, slagbormaskin og slagtrekker.

«Da vi introduserte våre opprinnelige M18 FUEL™ skru- og boremaskiner i 2012, styrket vi vår ledelse i denne kategorien ved å konstruere den perfekte kombinasjonen av trådløs teknologi og mekanisk konstruksjon i verktøy utviklet for verdens mest krevende håndverkere. I vår tredje generasjon skru- og boremaskiner samt slagtrekkere har vi lagt stor vekt på å skyve grensene ytterligere», sier Tobias Jönsson, Product Manager for Milwaukee®.

«Takket være de overveldende undersøkelsene og investeringene vi har gjort, er vi stolte over å introdusere det neste gjennombruddet i M18 FUEL™ skru- og boremaskiner – basert på intensiv konstruksjon av en mindre, men kraftig motor, mer effektiv elektronikk og en enestående mekanisk konstruksjon som reduserer størrelsen på begge verktøyene betydelig.

I likhet med alle M18 FUEL™ -løsninger kombinerer den nye M18 FUEL™ bor/skrutrekkeren, slagbormaskinen og slagtrekkeren tre eksklusive innovasjoner – POWERSTATE™ børstefri motor, REDLITHIUM-ION™ -batteri og REDLINK PLUS™-elektronikk. Men for å levere disse banebrytende skru- og boremaskinene har Milwaukee® endret motoren og elektronikken for å levere sømløs kommunikasjon med batteriet og den beste ytelsen til disse verktøyene og deres bruksområder.

Milwaukee® har skapt helt nye POWERSTATE™ børsteløse motorer for disse skrue- og boremaskinene. Disse motorene inneholder mer samlet kraft i det minste formatet hittil. Milwaukee® har også redesignet REDLINK PLUS™-elektronikken til disse verktøyene, noe som drastisk reduserer størrelsen til denne avanserte elektronikken for å spare plass og samtidig øke den termiske kapasiteten og kommunikasjonen mellom verktøy, motor og batteri. Både bore- og slagmekanismer har blitt optimalisert for å levere denne utrolige rå kraften i det minste formatet som er mulig.

M18 FUEL™ bor/skrutrekker / M18 FUEL™ slagbormaskin

Den nye M18 FUEL™ bor/skruetrekker og M18 FUEL™ slagbormaskin leverer opptil 135 Nm dreiemoment og borer opptil dobbelt så raskt i høy hastighet, noe som gjør dem ideelle for de mest krevende bruksområdene og gir større produktivitet på arbeidsplassen. Og ikke nok med det, Milwaukee® oppnår alt dette med verktøy som er opptil 48 % lettere enn de ledende konkurrentene, noe som gir brukerne enestående tilgang på trange steder. Med tanke på økt holdbarhet og flere bruksområder har begge produktene også nye industriledende fatninger med svarte oksidkjever og et oppdatert hylster-mønster for overlegent bitfeste.

M18 FUEL™ 1/4” Hex slagtrekker

M18 FUEL™ 1/4 "Hex slagtrekkeren er den raskeste slagtrekkeren i bransjen og leverer 0–3600 omdr./min for å bore skruer opptil 30 % raskere. Dette verktøyet gir også et dreiemoment på 226 Nm, noe som gir opptil 25 % mer kraft for å fullføre de mest krevende skrueoppgavene. Dette betyr at brukerne ikke bare kan jobbe raskere, men også jobbe på flere bruksområder. All denne ytelsen finnes i en ny slagtrekker som er 19 mm kortere enn forrige generasjon slagtrekkere. Verktøyet er utviklet med en DRIVE CONTROL™-funksjon med fire innstillinger slik at brukerne kan veksle mellom innstillingene for å oppnå ønsket kraft og hastighet for mange ulike bruksområder. En nyutviklet selvgjengende skruemodus slår av verktøyet så snart en skrue sitter, for å unngå at skruer knekker eller blir skadet.

Mot slutten av 2018 vil Milwaukee® også introdusere versjoner av den nye M18 FUEL™ bor/skrutrekkeren, slagbormaskinen og 1/4” Hex slagtrekkeren med ONE-KEY™-kompatibilitet.

Den nye M18 FUEL™ bor/skrutrekkeren, slagbormaskinen og 1/4” Hex slagtrekkeren er fullt kompatibel med hele Milwaukee® M18-systemet, som nå tilbyr mer enn 135 trådløse verktøy som kan brukes med de samme batteriene.

Spesifikasjoner

M18 FUEL™ bor/skrutrekker (M18 FDD2-502X)

 • Maks boring i stål/tre: 16/89 mm
 • Maks dreiemoment: 135 Nm
 • Turtall uten belastning: 0-–50 / 0–2000 omdr./min.
 • Fatningstype: Skiftenøkkel for fatning i metall
 • Lengde på verktøy: 175 mm
 • Vekt med 5,0 Ah-batteri: 2,1 kg

Leveres med 2 stk. M18™ REDLITHIUM-ION 5,0 Ah batterier, M12™– M18™ hurtiglader, sidehåndtak og belteklips.

*Selges også uten batteri og lader.

M18 FUEL™ slagbormaskin (M18 FPD2-502X)

 • Maks boring i stål/tre/murverk: 16/89/16 mm
 • Maks dreiemoment: 135 Nm
 • Turtall uten belastning: 0-–50 / 0–2000 omdr./min.
 • Maks slagfrekvens: 0–32 000 slag/min.
 • Fatningstype: Skiftenøkkel for fatning i metall
 • Lengde på verktøy: 175 mm
 • Vekt med 5,0 Ah-batteri: 2,2 kg

Leveres med 2 stk. M18™ REDLITHIUM-ION 5,0 Ah batterier, M12™– M18™ hurtiglader, sidehåndtak og belteklips.

*Selges også uten batteri og lader.

M18 FUEL™ 1/4” Hex slagtrekker (M18 FID2-502X)

 • Slagkraft: 1200/3400/4300/0–4300 slag/min.
 • Dreiemoment: 119/176/226/0–226 Nm
 • Turtall uten belastning: 1900/2800/3600/0–3600 omdr./min.
 • Maks boltstørrelse: M16
 • Verktøyfeste: ¼” Hex
 • DRIVE CONTROL™ med fire innstillinger og selvgjengende skrueinnstilling
 • Énhånds påsetting av bits

Leveres med 2 stk. M18™ REDLITHIUM-ION 5,0 Ah batterier, M12™– M18™ hurtiglader, belteklips og bitsholder.

*Selges også uten tilbehør

Se videoene som viser bruken av de nye M18 FUEL™-verktøyene ovenfor eller finn din nærmeste butikk på www.milwaukeetool.no

OM MILWAUKEE®

For over 90 år siden ble det første Milwaukee-verktøyet laget i Wisconsin, USA. Siden har Milwaukee fokusert på én ting: å produsere det beste og mest slitesterke verktøyet for profesjonelle brukere. I dag er Milwaukees navn forbundet med produkter av høy kvalitet, lang levetid og høy pålitelighet.

Hos Milwaukee er heavy duty mer enn bare en del av slagordet. Det er et løfte om å tilby det beste til profesjonelle brukere. Milwaukees ingeniører utvikler ikke bare verktøy. De utvikler verktøy som løser oppgaven bedre, raskere, sikrere og mer pålitelig.


Om AEG

Techtronic Industries (TTI) er en ledende leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Som den nest største aktør på verdensmarkedet er TTI leveringsdyktige i totalløsninger på elverktøy og har et sterkt fokus på kvalitetsmerker og innovative produkter. TTI’s brede vifte inkluderer høykvalitets elverktøy fra Milwaukee, AEG og Ryobi samt hagemaskiner fra Homelite.